Απονομή βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας

Ο διαδημοτικός Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) σε συνεργασία με το Δήμο Ν. Ιωνίας, πραγματοποίησε, για 5η συνεχή χρονιά, εκδήλωση για την απονομή βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας σε σχολεία των Δήμων-μελών του.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Τα σχολεία που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν για τις εργασίες τους σχετικά με το περιβάλλον ήταν το 1ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου, το 1ο Δημοτικό Ν. Ιωνίας, το 8ο Δημοτικό Αμαρουσίου, το 4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και το Γ.Ε.Λ. Μεταμόρφωσης. Έπαινοι και τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν και στα 45 σχολεία που συμμετείχαν. Τα κριτήρια επιλογής των βέλτιστων εργασιών ήταν τα εξής : Πρωτοτυπία, μαζικότητα, διαχρονικότητα, οργάνωση, αποτελεσματικότητα.

Κατά την εκδήλωση απηύθηναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιώργος Κουράσης και ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης και τόνισαν την αναγκαιότητα που υπάρχει στις μέρες μας για ενημέρωση και δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

Παρόντες στην εκδήλωση παρέστησαν Aντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων-μελών του Συνδέσμου, ο κ. Ιωάννης Λαζαρίδης Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου και Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Ιωνίας, η κυρία Μαρία Λυμπέρη Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του συνδέσμου και Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μεταμόρφωσης, καθώς και μέλη του Συνδέσμου. Επίσης, παρέστησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Πέτρος Δαμιανός και ο κ. Δημήτρης Γκότζος από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Επίσης, παραβρέθηκαν διευθυντές, καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς και παιδιά από σχολεία όλων των Δήμων-μελών του συνδέσμου που συμμετείχαν σε περιβαλλοντικές δράσεις.