Απονομή Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας στα σχολεία από το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων και το Δήμο Αμαρουσίου

Με πολύ μεγάλη προσέλευση παιδιών, εκπαιδευτικών και γονιών, χαρούμενες φωνές, χορούς και τραγούδια πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στο Δήμο Αμαρουσίου,  η απονομή των βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας στα σχολεία των Δήμων-Μελών του Συνδέσμου.

Η εκδήλωση που έγινε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος  διοργανώνεται, από το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, για 7η συνεχή χρονιά. Φέτος η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, που ήταν και ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης.

Στη διαδικασία αξιολόγησης συμμετείχαν, όπως κάθε χρόνο, για τις περιβαλλοντικές δράσεις που έχουν αναπτύξει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς,  σχολεία των 14 δήμων μελών του Συνδέσμου, από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Τιμήθηκαν με το 1ο βραβείο τα σχολεία :

  • 1ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου,
  • 1ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας,
  • 1ο Γυμνάσιο Γέρακα,
  • 1ο Γενικό Λύκειο Χολαργού,

που παρουσίασαν μια εντυπωσιακή δραστηριότητα με πολλά προγράμματα, εκδηλώσεις και οικολογικές πρωτοβουλίες.

Όλα τα σχολεία που συμμετείχαν, έλαβαν τιμητικές πλακέτες και μετάλλια.

Την πολύ όμορφη εκδήλωση πλαισίωσαν με παραδοσιακούς χορούς το 4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου και το θεατρικό δρώμενο του 1ου Δημοτικού Ν. Ιωνίας.

Προβλήθηκε ένα επιμορφωτικό και διδακτικό βίντεο με θέμα «Πλαστικά-Θάλασσα-Απώλειες» που επιμελήθηκε η κυρία Λήδα Κωλέττη, Υπεύθυνη του μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αμαρουσίου.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ενημέρωσε για τις δράσεις του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γιώργος Κουράσης.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Γιώργου Πατούλη, απήυθυνε χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου κα Ειρήνη Μαρία Χαλιώτη.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Ν. Κάββαλος μίλησε για την Ανακύκλωση και τα Πράσινα Σημεία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού κυρία Νέλλη Λάβδα, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  Μεταμόρφωσης και μέλος του Δ.Σ.  του Συνδέσμου κ. Ευάγγελος Χειμώνας, ο κ. Παύλος Καμάρας, πρώην Δήμαρχος Πεύκης και Γ.Γ. του Συνδέσμου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λυκόβρυσης- Πεύκης και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος , ο κ. Δημήτριος Γκότζος και η κα Βαρβάρα Πετρίδου, υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Β’ Αθήνας.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι παρευρισκόμενοι πήραν ενημερωτικά φυλλάδια καθώς και τσάντες ανακύκλωσης που πρόσφερε ο Δήμος Αμαρουσίου.