Δελτίο τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων , με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Περιβάλλον-Εξοικονόμηση Ενέργειας-Ανακύκλωση-Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 και ώρα 07:30 στο θεατράκι της πλατείας Κολοκοτρώνη στο Ηράκλειο Αττικής, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς εκπρόσωποι όλων των σχολείων παραβρέθηκαν ώστε να παραλάβουν τις τιμητικές τους πλακέτες.

Οι συμμετοχές των σχολείων που εστάλησαν στα γραφεία του συνδέσμου, με τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες του κάθε σχολείου, ήταν πάρα πολλές, πολύ ενδιαφέρουσες και κάποιες από αυτές πολύ πρωτότυπες, κάτι που φανερώνει την μεγάλη ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Χαλανδρίου κος Γεώργιος Κουράσης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κος Παντελής Βλασσόπουλος, ο Δήμαρχος Πεύκης-Λυκόβρυσης κος Δημήτριος Φωκιανός, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου κος Παύλος Καμάρας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων μελών του Συνδέσμου, καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές. Την εκδήλωση άνοιξε η παιδική χορωδία του Δήμου Ηρακλείου, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των Δημάρχων καθώς και οι εισηγήσεις για την ανακύκλωση ,την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και την εξοικονόμηση ενέργειας. Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το θεατρικό του 6ου Δημοτικού Ν. Ιωνίας με τίτλο «Η Σκουπιδοπαρέα Ανακυκλώνεται». Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν εισέπραξαν δικαίως το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Η βραδιά έκλεισε με την απονομή των Βραβείων περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Βραβείο Νηπιαγωγείου: 1o Νηπιαγωγείο Ψυχικού.

Βραβείο Δημοτικού Σχολείου: 6ο Δημοτικό Κηφισιάς.

Βραβείο Γυμνασίου : 2o Γυμνάσιο Αμαρουσίου.

Βραβείο Λυκείου: 1ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου.

Επίσης δόθηκαν 8 διακρίσεις , ενώ βραβεύτηκε και το σύνολο των σχολείων που υπέβαλαν συμμετοχή.