Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας από τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (21 ΟΤΑ) και τον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής, συνεχίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία για 5η συνεχόμενη χρονιά η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (από Δευτέρα 5/2 μέχρι Παρασκευή 9/2),  που διοργανώνει ο Σ.Β.Α.Π. σε συνεργασία με τον Ι.Ο.Α.Σ και τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Απώτερος σκοπός της δράσης αυτής είναι η έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, για το μείζον θέμα της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής.

Σε μια χώρα όπου τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν διαχρονικό πρόβλημα με κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις, ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων έχει ξεκινήσει, εδώ και αρκετά χρόνια, ενημερωτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για την πρόληψη ατυχημάτων και την σωστή οδική συμπεριφορά.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές, ενημερωτικές ομιλίες από ειδικούς, στα σχολεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας, Πάνος Μυλωνάς

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες :

  • Δευτέρα 5/2 στο 3ο Λύκειο Αγ. Παρασκευής (9:00)
  • Tρίτη 6/2 στο 4ο Δημοτικό Αγ. Παρασκευής (10:00)
  • Τετάρτη 7/2 στο 9ο Δημοτικό Αγ. Παρασκευής (8:15)
  • Πέμπτη 8/2 στο 5ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής (10:00)

Παράλληλα, θα γίνουν ομιλίες για τους δημότες, καθώς και για τους μαθητές από την Τροχαία. Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με επιπλέον εκδηλώσεις από τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον Δήμο και θα έχουν ως θέμα την οδική ασφάλεια.

Η κορύφωση της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας θα γίνει την Παρασκευή 9/2 στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής όπου θα βρίσκονται προσομοιωτές ανατροπής και πρόσκρουσης, με στόχο τη βιωματική εκπαίδευση των δημοτών και της μαθητικής κοινότητας.