«Ελληνική Παραδοσιακή Βραδιά» από τον Σ.Β.ΑΠ. σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού. Παραδοσιακοί χοροί από τις χορευτικές ομάδες του “Ιδρύματος Πέτρου Ζήση”

Σε μια εκδήλωση, γιορτή της Παράδοσης με τίτλο «Ελληνική Παραδοσιακή Βραδιά», που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τον  Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, χορευτικές ομάδες του Ιδρύματος Πέτρου Ζήση τιμούν την Ελληνική Παράδοση τη Κυριακή 22 Οκτωβρίου και ώρα 19.15 στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας, Ψυχικού (Πλατεία Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού)

Το κοινό θα απολαύσει χορούς από τον Πόντο, την Κρήτη και τα νησιά μας, που θα αναδείξουν την ελληνική λεβεντιά αλλά και την παράδοση της χώρας δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας, για την αθάνατη ελληνική ψυχή.

΄Όπως αυτή διαιωνίζεται μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς που αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του λαϊκού μας Πολιτισμού.

Το ΄Ιδρυμα Πέτρου Ζήση και οι εξαιρετικές χορευτικές του ομάδες: Καστοριά, Τήλος, Ρουμλούκι, Μαύρη Θάλασσα και Τζιά θα μας χαρίσουν ένα όμορφο μουσικοχορευτικό ταξίδι στα έθιμα και τις παραδόσεις του λαού μας από την Κρήτη μέχρι τον Πόντο και τα νησιά μας.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των διαδημοτικών πολιτιστικών συναντήσεων «Εν ΄Αστει» που συνδιοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων με τους Δήμους μέλη του με βασικούς στόχους τη διαδημοτική συνεργασία και αλληλεπίδραση, την ανάδειξη και την προβολή των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των Δήμων και τη διοργάνωση ποιοτικών ψυχαγωγικών εκδηλώσεων με κοινωνικό προσανατολισμό και ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών.