«Ελληνική Παραδοσιακή Βραδιά» Παραδοσιακοί χοροί από τις χορευτικές ομάδες του “Ιδρύματος Πέτρου Γ. Ζήση” από τον Σ.Β.Α.Π. και τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού

Σε μια εκδήλωση, γιορτή της Παράδοσης με τίτλο «Ελληνική Παραδοσιακή Βραδιά», που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων και ο Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, οι εξαιρετικές χορευτικές ομάδες από το ΄Ιδρυμα Πέτρου Γ. Ζήση  τίμησαν την Ελληνική Παράδοση τη Κυριακή 22 Οκτωβρίου.

Χοροί από όλα τα μέρη της Ελλάδας και τα νησιά μας, έδωσαν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την αθάνατη ελληνική ψυχή.

Όπως αυτή διαιωνίζεται μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς που αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του λαϊκού μας Πολιτισμού.

Οι χορευτικές ομάδες με τις παραδοσιακές στολές από το ΄Ιδρυμα Πέτρου Γ. Ζήση: «Καστοριά», «Τήλος», «Ρουμλούκι», «Μαύρη Θάλασσα» και «Τζιά» μας χάρισαν ένα όμορφο μουσικοχορευτικό ταξίδι στα έθιμα και τις παραδόσεις του λαού μας από την Μακεδονία, την Θράκη μέχρι τη Τζια.

Στην εκδήλωση που παρακολούθησαν πολλοί δημότες παρέστησαν: ο Αρχιμανδρίτης Πάτερ Ιωαννίκιος του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας, ο Πρόεδρος του Σ.Β.Α.Π. κ. Γιώργος Κουράσης, ο νέος Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Χαράλαμπος Μπονάτσος, ο πρ. Δήμαρχος Ψυχικού κ. Παντελής Χαροκόπος, η Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης κα Μαρία Μουρατίδη  και πολλοί άλλοι.

Από το Γραφείο Τύπου