Επιστημονική Ημερίδα “ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ στους ΔΗΜΟΥΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ. Προβλήματα και Προοπτικές” Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΥΚΗΣ

Επιστημονική ημερίδα με θέμα:

«ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ στους ΔΗΜΟΥΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ. Προβλήματα και Προοπτικές»

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 18:00-21:00

στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΥΚΗΣ 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα, που συνδιοργάνωσαν ο διαδημοτικός Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) σε συνεργασία  με το Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης,την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Τα κρίσιμα θέματα Μεταφορών που απασχολούν την Αττική και ιδιαίτερα τους Δήμους μας, η προοπτική επεκτάσεων του ΜΕΤΡΟ, τα προβλεπόμενα στο νέο Ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας, η περαιτέρω αξιοποίηση των μέσων σταθερής τροχιάς, η οδική ασφάλεια και οι συνθήκες βελτίωσης των μεταφορών για μια βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων μας, έγιναν αντικείμενα παρουσίασης από τους ειδικούς επιστήμονες: Γιώργο Νάθενα, εκπρόσωπο ΟΡΣΑ, Μαθιό Καρλάυτη, Πρόεδρο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, Δημήτρη Δημητρίου, Πρόεδρο ΟΑΣΑ, Αλέξανδρο Δελούκα, εκπρόσωπο ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Ιωάννη Φρατζεσκάκη, ομότιμο καθηγητή ΕΜΠ, Γιώργο Κανελαϊδη, καθηγητή ΕΜΠ, Γιώργο Γιαννή, αναπληρωτή καθηγητή ΕΜΠ, Θάνο Βλαστό, καθηγητή ΕΜΠ,  Αντώνη Βεζύρογλου, Αρχιτέκτων Πολεοδόμο. 

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών κ. Νίκος Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γεώργιος Κουράσης, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Δημήτρης Φωκιανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφεριεακής Ενότητας Β. τομέα Αθηνών κ. Κώστας Μανιάτης, η εκπρόσωπος του Συνασπισμού κ. Χαρά Καφαντάρη, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Χιωτάκης Νικόλαος, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Αττικής και πλήθος κόσμου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Παύλος Καμάρας πρ. Δήμαρχος Πεύκης, την οργάνωση ο κ. Αναστάσιος Μαυρίδης, μέλος της Ε.Ε. και η κα Μπέττη Βασιλοπούλου, ειδικός συνεργάτης του Συνδέσμου, ενώ την τεχνική υποστήριξη, ο κ. Νίκος Παπανικολάου και ο κ. Τάσος Παστός.