Επιστημονικό Συμπόσιο

Εκδήλωση με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεών του Διοργάνωσε ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ των 21 ΟΤΑ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Επιστημονικό Συμπόσιο που οργάνωσε ο Σύνδεσμος των 21 Δήμων Β.ΒΑ. Αττικής στο πλαίσιο λειτουργίας του ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ με θέμα «Πολιτικές Τοπικής Ανάπτυξης για την βιωσιμότητα. Αστικό Παρατηρητήριο. Μέσα και Μεθοδολογία για ένα βιώσιμο μέλλον.»

Στόχος του Συμποσίου ήταν η παρουσίαση από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες δράσεων για την βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων όπως και η ενημέρωση από στελέχη του Συνδέσμου για την πορεία και το μέλλον του Αστικού Παρατηρητηρίου. Ενός προγράμματος που αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών και την βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεών τους, αφού προβλέπει την εγκατάσταση σε κάθε Δήμο ενός συστήματος αξιολόγησης των παρεμβάσεών τους βάσει δεικτών που αφορούν στο οικιστικό, το ανθρωποκεντρικό και το φυσικό περιβάλλον.

Στο Επιστημονικό Συμπόσιο που έγινε στο ξενοδοχείο Athens Imperial την Πέμπτη 10/12/2009 και την Παρασκευή 11/12/1009  παρέστησαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γραφάκος Μανώλης (Δήμαρχος Μελισσίων), ο υπεύθυνος Προγραμμάτων του Συνδέσμου 21 ΟΤΑ και πρ. Δήμαρχος Πεύκης κ. Παύλος Καμάρας, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γεωργόπουλος Σταύρος (Δήμαρχος Ν.Ηρακλείου), ο κ. Χαροκόπος Παντελής (Δήμαρχος Ν.Ψυχικου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου, τα μέλη της Ε.Ε. κ.Γ.Κουράσης και κ.Γ.Παναγόπουλος αλλά και Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων της Αττικής, όπως και εκπρόσωποι της ΚΕΔΚΕ, της ΤΕΔΚΝΑ, του ΥΠΕΣΔΔΑ, του ΥΠΕΧΩΔΕ, του ΥΠΕΚΑ και ενεργοί πολίτες από τους 21 Δήμους του Συνδέσμου.

Εισηγήσεις έκαναν ο κ.Γ.Τέντης, Επιστημονικός Σύμβουλος Υλοποίησης Αστικού Παρατηρητηρίου, ο κ. Λάμπρος Μίχος (πρ.Δήμαρχος Αγ.Βαρβάρας, πρ.Πρόεδρος Κοινωνικής Επιτροπής ΚΕΔΚΕ) ο κ. θάνος Βλαστός,(Καθηγητής ΕΜΠ-Πολεοδόμος, Συγκοινωνιολόγος),η Λίζα Σιόλα (Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος-Αντιπρόεδρος Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA), o κ.Κων/νος Σήψας (Πολιτικός Μηχανικός, Υγιεινολόγος ΥΣΑ), η κ.Ε.Τζανακάκη (Εκπρόσωπος Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-Κ.ΑΠ.Ε.), η κ.Aidan Erim (Αρχιτέκτων, Συντονιστής Συνεργασίας Habitat Ηνωμένων Εθνών και Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Γραφάκος Μανώλης

Δήμαρχος Μελισσίων