Ημερίδα του Συνδέσμου των 21ΟΤΑ για το Πρόγραμμα μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στα σχολεία των Δήμων μελών του.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργήθηκαν σε 221 σχολεία των Δήμων μελών του Συνδέσμου παρουσιάσθηκαν σε ημερίδα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κηφισιάς.

Την παρουσίαση έκαναν Α. Παναγόπουλος, Λέκτορας ΕΜΠ, ο οποίος αναφέρθηκε στα θεσμοθετημένα όρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ ο κ. Ν. Παπανικολάου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ. Υπολογιστών ΕΜΠ, έδωσε στατιστικά στοιχεία από τις μετρήσεις.

Το πρόγραμμα των μετρήσεων που θα συνεχισθεί σε όλα τα σχολεία των Δήμων, έδειξε ότι αν και στο σύνολό τους οι μετρήσεις ήταν χαμηλές σε σχέση με τα «επιτρεπόμενα» όρια στην χώρα μας, η αβεβαιότητα οι αντικρουόμενες απόψεις των επιστημόνων ως προς τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλούνται στην υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων δεν οδηγούν σε εφησυχασμό.

Στον διάλογο που αναπτύχθηκε, μετά το πέρας της παρουσίασης, κατατέθηκαν σημαντικές προτάσεις κυρίως από τους Δ/ντες και τους υπεύθυνους των προγραμμάτων για το περιβάλλον των σχολείων.

Τα κυριότερα συμπεράσματα της ημερίδας μπορεί να συνοψισθούν, στην ανάγκη αυστηροποίησης των ορίων ασφαλείας στους ευαίσθητους χώρους όπως είναι τα σχολεία, στην μεταβίβαση αρμοδιότητας στους Δήμους για την τήρηση της νομιμότητας στην εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας ως και η καμπάνια από τον Σύνδεσμο ενημέρωσης των μαθητών και των γονέων για τις βλαβερές συνέπειες στην υγεία των μαθητών από την αλόγιστη χρήση κινητών τηλεφώνων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μ. Γραφάκος, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Ε. Γιαννακόπουλος, η κα Α. Δημητρακοπούλου-Μοσχοπούλου, κ. Χ. Καλός, , και πλήθος εκπροσώπων των Δήμων, των σχολείων, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Τον συντονισμό και την οργάνωση της εκδήλωσης είχε ο πρ. Δήμαρχος Πεύκης κ. Π. Καμάρας.

Γραφείο Τύπου