ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Ταϋγέτου 11, 15452 Ψυχικό

Τηλ.: 210-6719138, 210-6711228

Fax: 210-6719043

Μail : 21ota@ath.forthnet.gr

Με κύριο γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών, σε συνάρτηση με τις πραγματικές ανάγκες της τεχνολογίας και της καθημερινότητας των Δημοτών, στον αστικό ιστό, ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη προώθησε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για τις θεσμικές παρεμβάσεις που πρέπει να ληφθούν άμεσα και την εκπόνηση σχετικών μελετών για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, στους αρμόδιους για υλοποίηση.

Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε :

  • Στον Υπουργό Υποδομών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη, τονίζοντας ότι αυτές είναι και οι θέσεις των Δημάρχων του Βόρειου Τομέα Αττικής, όπως του παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη συνάντηση, αναμένοντας άμεσες ενέργειες του.
  • Στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλη και με την ιδιότητα του ως Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ως και στην Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρ. Δούρου, επισημαίνοντας ότι η ΚΕΔΕ και η Περιφέρεια Αττικής επιβάλλεται να αναλάβουν πρωτοβουλία, για σύνταξη μελέτης «Μέτρησης επιπτώσεων στην Υγεία των πολιτών, από την έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας» με καταγραφή και συνεκτίμηση όλων των αναλόγων υφισταμένων μελετών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δια μέσου σύμπραξης επιτροπής ειδικών επιστημόνων, του Υπουργείου Υγείας-ΥΠΕΧΩΔΕ-Πολυτεχνείου και Πανεπιστημίου. Η μελέτη αυτή να χρηματοδοτηθεί από πόρους σχετικού προγράμματος ή ίδιους πόρους των Αυτοδιοικητικών φορέων.