Μεγάλη η ανταπόκριση του κοινού στη θεατρική παράσταση «Ιστορίες Καθ΄Οδόν Νο 2» που συνδιοργάνωσε ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με το Εθνικό Θέατρο και τον Δήμο Πεντέλης

Στον κατάμεστο χώρο του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Ιστορίες Καθ’ Οδόν Νο 2» σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη.  Το θέατρο γέμισε από κόσμο, μετά από τόσο μεγάλο διάστημα παύσης των διά ζώσης θεατρικών δρώμενων.

εξαιρετικοί ηθοποιοί της παράστασης, Σταύρος Καραγιάννης, Ρένα Κυπριώτη και Γιάννης Παναγόπουλος, καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές, στους οποίους μετέδωσαν απλόχερα γέλιο αλλά και μία λοξή ματιά στην ιστορία. Το έργο είναι μία απολαυστική μετάβαση στο παρελθόν, μια ανάλαφρη κριτική ματιά στη σχέση του χθες και του σήμερα, αυτοσαρκασμός με κέφι και ευφορία.

Την εκδήλωση προλόγισαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμικής Αναβάθμισης και Προβολής της Πολιτιστικής Ταυτότητας του Δήμου Πεντέλης και Υπεύθυνη Διοργάνωσης του Φεστιβάλ Πεντελικού, κα Άρτεμις Αργύρη και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νεολαίας, κα Φωτεινή Μαρκαντώνη, οι οποίες ευχαρίστησαν τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων για τη συνεργασία.

Η θεατρική παράσταση αποτελούσε μέρος του Διαδημοτικού Πολιτιστικού Προγράμματος «Εν Άστει» του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ – πρ. 21ΟΤΑ), που γίνεται σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Δήμων, καθώς και στην ανάδειξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε διαδημοτικό επίπεδο, με κοινωνικό προσανατολισμό και ελεύθερη και ίση πρόσβαση των πολιτών στα πολιτιστικά αγαθά.