Με το σύνθημα «Σώσε τη ζωή σου» ο Σ.Β.Α.Π. δίνει μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και με τον Δήμο Παλλήνης

Ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (21ΟΤΑ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και τον Δήμο Παλλήνης, διοργάνωσε την εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας με βασικό θέμα την ασφαλή οδήγηση, η οποία κορυφώθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου με την χρήση προσομοιωτών.

Οι εκατοντάδες μαθητές, από τα σχολεία του Δήμου Παλλήνης, είχαν την δυνατότητα να βιώσουν μέσα από προσομοιώσεις μέθης και συνθηκών ατυχήματος, μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία η οποία θα τους φανεί χρήσιμη στο μέλλον .

Το πρόγραμμα της Κυκλοφοριακής Αγωγής παρουσιάζεται εδώ και έξι  χρόνια σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των Δήμων-Μελών του Συνδέσμου και έχει ήδη γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση.

Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη κ. Γιώργος Κουράσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων και Γ.Γ. του Συνδέσμου κ. Παύλος Καμάρας, καθώς και Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παλλήνης.

Τον χώρο της επίδειξης στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Παλλήνης κόσμησαν τα έργα των μαθητριών και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ανθούσας, με το σχετικό θέμα.

Την εβδομάδα οδικής ασφάλειας έγιναν εκπαιδευτικές επισκέψεις και ομιλίες στα σχολεία :

  • 7ο Δημοτικό σχολείο Παλλήνης
  • 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης και Δημοτικό Σχολείο Ανθούσας
  • 2ο ΓΕΛ Γέρακα
  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα

Ενώ υπήρξαν πολλές παράλληλες πρωτοβουλίες, σχετικά με το θέμα της οδικής ασφάλειας στο Δήμο.