Μουσικοθεατρική παράσταση από τον Σύλλογο Αργώ Χαλανδρίου στο Δήμο Πεντέλης

Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Ο Αρχοντοχωριάτης», η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «Αργώ», κάνει το ντεμπούτο της στο Θεατράκι Μαγγίνα του Δήμου Πεντέλης, με την παράσταση «Κομεντί Μπουρδουκλουά», βαριετέ μετά χορών και ασμάτων, σύλληψη-σκηνοθεσία Ιωάννας Μπακαλάκου, κείμενα Νικόλα Λάσκαρη και Αντώνη Δημητριάδη.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, ώρα 21.00, στο Θεατράκι Μαγγίνα, Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Μελίσσια, με ελεύθερη είσοδο και γίνεται με τη στήριξη του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη και του Δήμου Πεντέλης.

Λίγα λόγια για την παράσταση και τους συντελεστές της :

Το βαριετέ  αποτέλεσε το κύριο λαϊκό θέαμα και μαζί με τα κωμειδύλλια και τα βουκολικά δράματα το φυτώριο των μεγάλων ελλήνων πρωταγωνιστών , σκηνοθετών και συγγραφέων.  Κατηγορήθηκε από τους κριτικούς θεάτρου ως «ελαφρύ» και ανούσιο, όμως αγαπήθηκε από τον λαό , μιας και ήρθε να καλύψει μετά την καταστροφή του 1922 την ανάγκη για μια αισιόδοξη και απροβλημάτιστη διασκέδαση. Βέβαια στο βαριετέ εκτός από πρόζα , χορό και τραγούδι , υπήρχαν μάγοι, ταχυδακτυλουργοί και άλλοι διαφόρων ειδών λαϊκοί καλλιτέχνες.  Εμείς μάγους και ακροβάτες δεν έχουμε! Έχουμε όμως τα τρία μονόπρακτα του Νικόλαου Λάσκαρη, ενός από τους καλύτερους έλληνες  κωμωδιογράφους, ο οποίος υπήρξε  σπουδαίος θεατράνθρωπος, θεατρικός συγγραφέας, μεταφραστής γαλλικών θεατρικών έργων, αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά, θεατρικός κριτικός και επιμελητής θεατρικών εκδόσεων, και κυρίως, ιστορικός του νεοελληνικού θεάτρου.  Έχουμε τα  όμορφα έμμετρα κείμενα του Αντώνη Δημητριάδη και τραγούδια που  φέρνουν χαμόγελο και κέφι.  Δημιουργήσαμε ένα  άκρως διασκεδαστικό θέαμα, πάντα με τη δύναμη της ομαδικότητας και της αγάπης για την ερασιτεχνική δημιουργία. Ελπίζουμε να το απολαύσετε όσο κι εμείς!

«Κομεντί Μπουρδουκλουά»

Βαριετέ μετά χορών κι ασμάτων

Κείμενα : Νικόλας Λάσκαρης

Έμμετρα κείμενα : Αντώνης Δημητριάδης

Σύλληψη-σκηνοθεσία : Ιωάννα Μπακαλάκου

Κοστούμια –σκηνικά : η ομάδα

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:

Κονφερασιέ Ιφιγένεια Γιαννέ , Ελένια Καμπά

«Η πώλησης της Αθηνάς» : Αλέξης Καϊμάκης, Γιάννης  Μουστάκας, Κλαίρη Βαλέρη, Θανάσης Υφαντόπουλος, Χαρά Κούτη

«Η παλιόγλωσσα» :  Ελένη Παυλίδου, Γιάννης Παπαδημητρίου, Ιωάννα Λεβέντη, Αλέξης Καϊμάκης

«Το κοκαλάκι της νυχτερίδας» : Χαρά Κούτη ,Αλέξης Αρβανίτης,  Αντώνης Δημητριάδης, , Ελένη Παυλίδου, Αλέξης Καϊμάκης

Ακούγονται τα τραγούδια : «Δεν θέλω Σοπέν και Μπαχ» σε μουσική Ηρακλή Θεοφανίδη και στίχους Γιώργου Οικονομίδη, «Θέλω μαμά έναν αντρούλη» σε μουσική Bobby Collazzo και στίχους Πωλ Μενεστρέλ, «Καλέ Πατώνεις» σε στίχους και μουσική Θεόφραστου Σακελλαρίδη , «Φινάλε» σε στίχους Αντώνη Δημητριάδη και μελωδία της Ιωάννας Μπακαλάκου