Ξεσήκωσαν το κοινό οι χορευτές του Ίδρυματος Π. Ζήση στο Θέατρο Σάρας στο Δήμο Μαρκοπούλου

Ένα καλωσόρισμα Φθινοπώρου αλλιώτικο από τ’άλλα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Σάρας στο Δήμο Μαρκοπούλου.

Οι 80 εξαιρετικοί χορευτές του Ιδρύματος Π. Ζήση, πιστοί στην παράδοση, ταξίδεψαν και ξεσήκωσαν τον κόσμο με τους δημοτικούς χορούς τους από την Ανατολική Ρωμυλία, τις Σέρρες, τη Μακεδονία, τη Σέριφο και την Κωνσταντινούπολη αλλά και με λαϊκούς χορούς όπως συρτάκι, χασαποσέρβικο κ.ά.

Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων με τον Δήμο Μαρκοπούλου και το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Πέτρου Ζήση στο πλαίσιο του Διαδημοτικού Πολιτιστικού Προγράμματος «Έν Άστει» που διοργανώνει ο Σ.Β.Α.Π. σε συνεργασία με τους 14 δήμους-μέλη του με δωρεάν είσοδο για τον κόσμο. Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων και Γ.Γ. του Συνδέσμου κ. Παύλος Καμάρας και ο Δήμαρχος του Δήμου Μαρκοπούλου κ. Σωτήρης Μεθενίτης ο οποίος απήυθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε τόσο τον Σύνδεσμο όσο και το Ίδρυμα Π. Ζήση για την πολύ ωραία εκδήλωση.

Η εκδήλωση συνοδεύτηκε από προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Μαρκοπούλου, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τον Δήμο.