Ολοκλήρωση Ημερίδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεών του ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ των 21 ΟΤΑ ξεκίνησε την λειτουργία του ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 4 ημερίδες που οργάνωσε ο Σύνδεσμος των 21 Δήμων Β.ΒΑ. Αττικής στο πλαίσιο έναρξης λειτουργίας του ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ στους Δήμους μέλη του.

Στόχος των συναντήσεων αυτών ήταν η ενημέρωση των Δημοτικών Αρχών, των στελεχών των Δήμων και των Φορέων των πόλεών τους για το πρωτοπόρο αυτό Πρόγραμμα της Ε.Ε. που γίνεται υπό την αιγίδα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Η λειτουργία του ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών και την βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεών τους, αφού πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που προβλέπει την εγκατάσταση σε κάθε Δήμο ενός συστήματος αξιολόγησης των παρεμβάσεών τους βάσει δεικτών που αφορούν στο οικιστικό, το ανθρωποκεντρικό και το φυσικό περιβάλλον.

Στις ημερίδες που έγιναν στους Δήμους Ν.Ηρακλείου, Χαλανδρίου, Κηφισιάς και Αμαρουσίου παρέστησαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ.Θεόφραστος Οικονομίδης (Δήμαρχος Φιλοθέης), ο υπεύθυνος Προγραμμάτων του Συνδέσμου 21 ΟΤΑ και πρ. Δήμαρχος Πεύκης κ. Παύλος Καμάρας, η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Βασιλική Ταμβάκη (Δήμαρχος Ν.Ερυθραίας), τα μέλη της Ε.Ε. κ. Φωκιανός Δημήτρης (Δήμαρχος Λυκόβρυσης), κ. Γ.Κουράσης (Πρόεδρος Δ. Σ. Χαλανδρίου) και κ. Π. Ξηριδάκης (Αντιδήμαρχος Ψυχικού) και βέβαια Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και ενεργοί πολίτες από τους 21 Δήμους.

Εισηγήσεις έκαναν ο κ.Γ.Τέντης, Επιστημονικός Σύμβουλος Υλοποίησης Αστικού Παρατηρητηρίου, ο κ.Π.Τριδήμας, Περιβαλλοντολόγος και ο κ. Μπ. Σάμιος, Διευθυντής εταιρείας Ανάπτυξης Μηχανογραφικών Εφαρμογών.

Στη συνέχεια του Προγράμματος προβλέπεται ευρεία δημοσιοποίηση και προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών, αφού η συμμετοχή τους στην επιτυχία του προγράμματος είναι καθοριστικής σημασίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ 

Δήμαρχος Φιλοθέης