Ολοκλήρωση Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία  άλλος ένας κύκλος στο Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε σχολεία των Δήμων μελών του Συνδέσμου.

Συγκεκριμένα η κυκλοφοριακή εκπαίδευση αφορούσε σε σχολεία των Δήμων  Μελισσίων, Αμαρουσίου, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Παλλήνης, Μαρκοπούλου, Ψυχικού.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής γίνεται για 9η χρονιά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής του Συνδέσμου είναι να παρέχει από τους πλέον ειδικούς την κατάλληλη ενημέρωση, καθοδήγηση και υπενθύμιση για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει η παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) για εμάς, τους αγαπημένους μας, αλλά και ιδιαίτερα τους Νέους.

Το Πρόγραμμα συνιστάται σε θεωρητική εκπαίδευση, καθώς και σε πρακτική εκπαίδευση με χρήση προσομοιωτή, ώστε να υπάρχει μια πλήρης ενημέρωση για τους κινδύνους αλλά και τις επιπτώσεις που επιφέρει στην υγεία των πολιτών, η μη χρήση ζώνης, η χρήση αλκοόλ, καθώς και η υπερβολική ταχύτητα κατά την οδήγηση, κτλ.

Το Πρόγραμμα θα συνεχισθεί το φθινόπωρο μετά το άνοιγμα των σχολείων.