Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ».

Το πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Μαρούσι πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Οι ομιλίες στα σχολεία του δήμου από τον υπεύθυνο του «ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς» ξεκίνησαν την Πέμπτη 25 Απριλίου και συνεχίστηκαν και την Παρασκευή ενημερώνοντας τους μαθητές και αυριανούς οδηγούς για τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

Με σύνθημα μας «ο οδηγός της παρέας δεν πίνει» κάναμε σε κεντρικό κατάστημα του Αμαρουσίου το φιλικό αλκοτέστ. Ο κόσμος δέχτηκε με μεγάλη ευχαρίστηση να συμμετάσχει σε αυτή την δράση και να γνωρίσει τα όρια του.

Την Κυριακή 28 Απριλίου στην Πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου έλαβε χώρα η δράση «Βιωματική Εκπαίδευση με χρήση Προσομοιωτή» και ο καθαρισμός των Πινακίδων.

Ο κόσμος που επισκέφθηκε το χώρο είχε την ευκαιρία να ζήσει μια μοναδική εμπειρία χρησιμοποιώντας τους προσομοιωτές ανατροπής, σύγκρουσης, οδήγησης. Επίσης, έκαναν χρήση των ειδικών γυαλιών καθώς και του τάπητα προσομοίωσης επίδρασης μέθης και κατανάλωσης χημικών ουσιών, ως τρανή απόδειξη ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Στην πλάτεία  παρεβρέθη ο Δήμαρχος του Αμαρουσίου κος Πατούλης,  ο οποίος ενημερώθηκε για τους προσομοιωτές και έμεινε εντυπωσιασμένος από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη υποσχέθηκε  ότι η δράση αυτή θα επαναληφθεί για τους δημότες του Αμαρουσίου ύστερα από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε.

Η δράση με τις δωρεάν επισκέψεις των δημοτικών σχολείων του δήμου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής συνεχίζεται.

Με σύνθημα μας «ΔΕΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩ(N)Η» συνεχίζουμε το πρόγραμμα αυτό για τον μήνα  Μάιο στην Κηφισιά.