Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ».

Ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τους δήμους μέλη του  και το Ινστιτουτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών γύρω απο τα  θέματα της  οδικής ασφάλειας και συγκεκριμένα βιωματικη εκπαίδευση με χρήση προσομοιωτών, φιλικό αλκοτέστ σε νέους και καθαρισμό πινακίδων οδικής σήμανσης στους δρόμους της πόλης.

Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές, με στόχο να αποκτήσουν τα παιδιά κυκλοφοριακή συνείδηση και να γίνουν ικανά να διαχειριστούν την ασφαλή μετακίνησή τους.

Το πρόγραμμα έχει ήδη υλοποιηθεί σε ορισμένους Δήμους μέλη μας όπως Χαλάνδρι, Αγ Παρασκευή, Μαρούσι και τον μήνα Μάιο στην Κηφισιά, στην πλατεία Πλατάνου παράλληλα με την ανθοκομική έκθεση. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη κύριος Γ. Κουράσης παρεβρέθηκε και συμμετείχε στην Βιωματική εκπαίδευση με τους προσομοιωτές μαζί με τον δήμαρχο Κηφισιάς κύριο Ν.Χιωτάκη.

Η οδική ασφάλεια έχει καταστεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα δημόσιας υγείας, με την χώρα μας να καταγράφει πρωτιές σε θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα.

Το πρόγραμμα που υλοποιεί ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη  σε συνεργασία με τους πλέον ειδικούς έχει στόχο να δώσει ένα μήνυμα σε όλους μας: «Η περιφρόνηση του κινδύνου, η άγνοια  και η αμέλεια γίνονται πολλές φορές η αιτία να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Δίνοντας λοιπόν αξία στην ανθρώπινη ζωή πρέπει όλοι να συμμετέχουμε σε τέτοια προγράμματα για ένα καλύτερο αύριο χώρις ατυχήματα».

Με σύνθημα μας το «ΔΕΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩ(Ν)Η» θα συνεχίσουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα  από Σεπτέμβριο και στους άλλους δήμους μέλη μας.