Παράσταση «Αδαμαντία» του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν στο Δήμο Βριλησσίων από το Σ.Β.Α.Π.

Την Τετάρτη  2  Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΒΑΠ), για την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν «Αδαμαντία».

Πρόκειται για την έναρξη μιας συνεργασίας του Σ.Β.Α.Π. με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν για μια σειρά θεατρικών παραστάσεων που θα πραγματοποιηθούν στους Δήμους-Μέλη του Συνδέσμου, στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος Διαδημοτικών Πολιτιστικών Συναντήσεων «Έν Άστει».

Η πρώτη θεατρική παράσταση «Αδαμαντία» γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Βριλησσίων και έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 7/11 και ώρα 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων, στην αίθουσα Μουσών.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν και η μόνη συνεισφορά είναι σε τρόφιμα, είδη καθαρισμού και ατομικής υγιεινής για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βριλησσίων.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση των συντελεστών του έργου με το κοινό για το έργο.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., ο σκηνοθέτης της παράστασης κ. Κ. Καπελώνης, η ηθοποιός κα Μ. Παπαδημητρίου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βριλησσίων κα Ιωάννη Κυρίτση, ο Αντιδήμαρχος Βριλησσίων και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Αλέξης Μαυραγάνης καθώς και οι συνεργάτες του Συνδέσμου στον τομέα των Πολιτιστικών.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιώργος Κουράσης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία των Διαδημοτικών Εκδηλώσεων που είναι δωρεάν για το κοινό, σε μια περίοδο κρίσης που ο κόσμος αδυνατεί να πληρώσει για να ψυχαγωγηθεί.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Π. Καμάρας, τόνισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας μεταξύ των δήμων στον τομέα των πολιτιστικών και της ανάδειξης των πολιτιστικών δομών τους, μέσα στις δικές τους υποδομές, χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων.

Ο κ. Αλέξης Μαυραγάνης, Αντιδήμαρχος Βριλησσίων και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου επισήμανε την ανάγκη για τέτοιες ποιοτικές συνεργασίες με τους Δήμους, όπως αυτή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, που καθιστούν την επαφή των δημοτών με την τέχνη εφικτή.

Ο σκηνοθέτης κ. Κωστής  Καπελώνης και η ηθοποιός κα Μάνια Παπαδημητρίου αναφέρθηκαν στην παράσταση, περιγράφοντας το πώς ξεκίνησε η ιστορία της «Αδαμαντίας» και δίνοντας επιγραμματικά το στίγμα της παράστασης, δεσμευόμενοι τα υπόλοιπα να αποκαλυφθούν επί της σκηνής.

Επίσης, ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε και στη δεύτερη θεατρική παράσταση «Η ζωή είναι ωραία» του Τσέχωφ, που θα γίνει και πάλι σε συνεργασία του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν με τον ΣΒΑΠ και το Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.