ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΟ Β. ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αυτό ήταν το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσε με επιτυχία ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ (ΣΒΑΠ) με το Δήμο Μεταμόρφωσης στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Στην ημερίδα αυτή παρέστη ο Δ/ντης Συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΑ κ.  Δημήτρης  Αποστολίδης ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το παρεχόμενο από τον ΟΑΣΑ έργο στο Β. ΒΑ τομέα Αττικής, ο καθηγητής Πολυτεχνείου κ. Αντώνης Σταθόπουλος, ο οποίος ανάπτυξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Συγκοινωνίες και τρόπους αντιμετώπισής τους ως και εκπρόσωποι Δήμων μελών του Συνδέσμου που αναφέρθηκαν στην υφιστάμενη κατάσταση στις Δημοτικές Συγκοινωνίες των Δήμων τους ως και τα προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν.

Στα συμπεράσματα της ημερίδας συμφωνήθηκε:

  1. Η ανάγκη άμεσης διμερούς συνεργασίας μεταξύ Δήμων και ΟΑΣΑ για την καταγραφή των τοπικών προβλημάτων και προσπάθεια επίλυσης των από τον ΟΑΣΑ μέσω ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης των τοπικών και διαδημοτικών γραμμών του.
  2. Η κοινοποίηση στο Σύνδεσμο από τους Δήμους όλων των προβλημάτων που αφορούν σε διαδημοτικές μετακινήσεις ώστε να συνεκτιμηθούν στο πλαίσιο πρωτοβουλιών του Συνδέσμου για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των Δημοτικών Συγκοινωνιών.
  3. Η αναγκαιότητα προώθησης της γραμμής 4 του ΜΕΤΡΟ θέμα στο οποίο επίσης ο Σύνδεσμος προτίθεται να αναλάβει τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών.

Τον συντονισμό της οργάνωσης της εκδήλωσης είχε από πλευράς του Συνδέσμου ο κ. Π. Καμάρας και η Μ. Βασιλοπούλου και από το Δήμο Μεταμόρφωσης η κα Μ. Λυμπέρη.

Από το Γραφείο Τύπου 

ΣΒΑΠ 

Δήμου Μεταμόρφωσης