Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Τα σχολεία τoυ Δήμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου (21 ΟΤΑ) και πήραν μέρος στην Βιωματική Εκπαίδευση με τους προσομοιωτές που έγινε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στην πλατεία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος απέναντι από το Δημαρχείο. Μαθητές και Καθηγητές έμειναν κατενθουσιασμένοι καθώς με την Βιωματική εκπαίδευση οι μαθητές κατάλαβαν το πόσο σημαντική είναι η ζώνη όταν οδηγούμε.

Οι Καθηγητές των σχολείων καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου, Δημήτρης Κατραμάδος, τελειώνοντας την Εκπαίδευση θέλησαν να αποσπάσουν από τους υπεύθυνους του Συνδέσμου των Δήμων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη(21ΟΤΑ) την υπόσχεση ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και την νέα χρονιά ώστε να εκπαιδευτούν όσο περισσότεροι μαθητές γίνεται.

Το πρόγραμμα «ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» πραγματοποιήθηκε στα Δημοτικά Σχολεία των Δήμου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία με βιωματικό-διαδραστικό τρόπο να καταλάβουν τους σωστούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στα Γυμνάσια και τα Λύκεια είχε τίτλο «ΚΑΝΤΟ ΣΩΣΤΑ». Σκοπός του είναι να εκπαιδεύσει και προσπαθήσει να συμβάλλει στη διαμόρφωση μίας σωστής στάσης ζωής στους αυριανούς οδηγούς.

Επίσης, οι δωρεάν επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Πάτημα Χαλανδρίου, συνεχίζονται έως τον Ιούνιο του 2015.