Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Δήμο Κηφισιάς

Συνεχίζεται με μεγαλύτερη επιτυχία το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του. Σε όλους τους Δήμους το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς το οποίο συνεργάζεται με τον Σύνδεσμο για την υλοποίηση του προγράμματος εκπαιδεύει σε κεντρικές πλατείες μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων με μοναδικό Βιωματικό τρόπο. Το Πρόγραμμα ξεκίνησε για το 2015 από τους Δήμους Kηφισιάς, Αγ Παρασκευής, Μεταμόρφωσης και Ψυχικό.

Την Πέμπτη 23 Απριλίου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Νέας Ερυθραίας πραγματοποιήθηκε η Βιωματική Εκπαίδευση με τους προσομοιωτές ανατροπής, σύγκρουσης και τα ειδικά γυαλιά προσομοίωσης μέθης τα οποία οι μαθητές των Λυκείων του Δήμου είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν και να ενημερωθούν γύρω από θέματα οδικής ασφάλειας.

Επίσης στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου πραγματοποιήθηκε από 05-08 Μαίου το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» πάλι από τους εκπαιδευτές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας και μέσα στον χώρο των σχολείων . Έτσι οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία με βιωματικό τρόπο να μάθουν πάρα πολλά πράγματα γύρω από θέματα οδικής ασφάλειας με διασκεδαστικό τρόπο μέσα από το παιχνίδι.

Οι μαθητές, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι που παρακολούθησαν το πρόγραμμα σχολίασαν ότι έζησαν μία μοναδική εμπειρία, καθώς επίσης και το ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος μάθησης από τον Βιωματικό.

Στο Πάρκο μας τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος κος Θωμάκος Γεώργιος , η κα Καραλή Αικ. Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής καθώς επίσης και η κα Αστερίου Πολυξένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς και μέλος του Συνδέσμου.

Οι ομιλίες από τον υπεύθυνο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας στα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα πραγματοποιηθούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.