Συγκίνησαν και ενθουσίασαν οι μικτές χορωδίες στην Διαδημοτική Εκδήλωση του Σ.Β.Α.Π. σε συνεργασία με το Δήμο Παλλήνης

Ενθουσιασμό και χειροκροτήματα προκάλεσαν οι τέσσερις εξαιρετικές μικτές χορωδίες των Δήμων Παπάγου-Χολαργού, Γαλατσίου, Μεταμόρφωσης και Παλλήνης, στη Διαδημοτική Πολιτιστική Εκδήλωση του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τον Δήμο Παλλήνης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλλήνης.

Υπό τη διεύθυνση των αναγνωρισμένων μαέστρων κ. Χαράλαμπου Μιχαηλίδη (Δ. Παλλήνης), κ. Νίκου Καριώτη (Δ. Μεταμόρφωσης), κ. Σπύρου Παπαδάτου (Δ. Γαλατσίου) και κ. Σταύρου Μπερή (Δ. Παπάγου-Χολαργού), παρουσιάστηκε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα το οποίο περιείχε γνωστά ελληνικά τραγούδια, παραδοσιακά και σύγχρονα, μεγάλων συνθετών, όπως Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Μουζάκη, Χατζηνάσιου, Γκάτσου, μέχρι και ξένα, negro spiritual, εκκλησιαστικούς ύμνους και την ρώσικη Καλίνκα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος Διαδημοτικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Έν Άστει», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τους Δήμους-Μέλη του.

Η διαδημοτική εκδήλωση των Μικτών Χορωδιών επιβεβαίωσε περίτρανα ότι οι δήμοι διαθέτουν ένα «πολύ καλό υλικό» το οποίο πρέπει να «αναδεικνύεται» και να «επιβραβεύεται» και εκτός των συνόρων των δήμων τους.

Μετά την εκδήλωση, ο Δήμος Παλλήνης, απένειμε τιμητικές πλακέτες και ανθοδέσμες στους μαέστρους και στους πιανίστες των τεσσάρων χορωδιών.

Ο Δήμαρχος  Παλλήνης, κ. Αθανάσιος Ζούτσος, εξείρε την άριστη συνεργασία του Δήμου Παλλήνης με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, σε όλα τα επίπεδα και ευχαρίστησε τις τέσσερις χορωδίες για την υπέροχη μουσική βραδιά.

Ο Πρόεδρος του Σύνδεσμου κ. Γιώργος Κουράσης, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη συνεργασία και αναφέρθηκε στους σκοπούς της πραγματοποίησης των Διαδημοτικών συνεργασιών, εστιάζοντας στην σύσφιξη των Διαδημοτικών σχέσεων και στην ανάδειξη των ποιοτικών δημοτικών σχημάτων του κάθε δήμου.

Τέλος, εκπρόσωπος του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, ανέγνωσε την επιστολή του Δημάρχου κ. Ηλία Αποστολόπουλου, στην οποία μετέφερε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Παλλήνης και τον Σ.Β.Α.Π.