Συμμετοχή του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Συμμετοχή του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, του Συντονιστικού Οργάνου των Συνδέσμων Δήμων της Αττικής με τον Υπουργό Εργασίας, κ. Πάνο Σκουρλέτη, σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Πίνακα Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας και τη μη συμπερίληψη των Συνδέσμων των Δήμων στον πίνακα αυτό.

Το θέμα αφορά όλους τους Συνδέσμους των Δήμων της Αττικής και έχει την απόλυτη συμφωνία και συνδρομή της ΚΕΔΕ. Σχετίζεται δε, με τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν και οι Σύνδεσμοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνα).

Η συνάντηση με τον Υπουργό προέκυψε κατόπιν συνεννόησης της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνδέσμων Αττικής, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την 29η Μαϊου και στην οποία συμμετείχε ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των πόλεων (Σ.Β.Α.Π.).

Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά παραπέμποντας το Συντονιστικό στην Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κα Αντωνοπούλου. Η συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό έχει προγραμματιστεί για τη Πέμπτη 25 Ιουνίου.

Ο κ. Παύλος Καμάρας, Γενικός Διευθυντής του Σ.Β.Α.Π. και πρώην Δήμαρχος Πεύκης, τόνισε ότι η μακροχρόνια πορεία των Συνδέσμων, έχει αποδεδειγμένα δικαιώσει την ύπαρξή τους, αφού και σημαντικό έργο παρέχουν και ιδιαίτερα χρήσιμοι είναι με το συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουν, σε σχέση με τους μεμονωμένους Δήμους, αυτό της Διαδημοτικής Συνεργασίας.