Συνάντηση με εκπροσώπους των Δήμων-Μελών του Σ.Β.Α.Π. και φιλοζωικών οργανώσεων για τη διερεύνηση δημιουργίας Διαδημοτικού Κυνοκομείου

Την Τρίτη 16/6 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείου Ψυχικού με θέμα τη διερεύνηση δημιουργίας Διαδημοτικού Κυνοκομείου.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π) και είχαν κληθεί εκπρόσωποι των Δήμων-Μελών (Αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι) και Φιλοζωικές οργανώσεις.

Διατυπώθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε κάποιους Δήμους σχετικά με τη διαχείρηση του προγράμματος αδέσποτων λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων και χώρων φιλοξενίας.

Ο Σύνδεσμος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει ενδελεχώς, όλες τις προτάσεις που ακούστηκαν και θα ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας των κυνοκομείων που ήδη υπάρχουν στην Ελλάδα.

Τόσο ο πρόεδρος του Συνδέσμου και πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γιώργος Κουράσης, όσο και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου και πρώην Δήμαρχος Πεύκης κ. Παύλος Καμάρας τόνισαν ότι στόχος του Συνδέσμου είναι η δημιουργία ενός κυνοκομείου-πρότυπου που θα πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και προϋποθέσεις έτσι ώστε να δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα στέγασης, σίτισης, θεραπείας και υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης, η Δημοτική Σύμβουλος Μεταμόρφωσης και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κα Μαρία Λυμπέρη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Μεταμόρφωσης κ. Κων/νος Κολοβός και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευάγγελος Χειμώνας, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης Δήμου Ψυχικού κ. Δημήτρης Γαλάνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου κ. Στέφανος Τσιπουράκης, υπεύθυνοι Δήμων για θέματα διαχείρησης αδέσποτων ζώων και Φιλοζωικές Οργανώσεις από το Χαλάνδρι, Κηφισιά, Ψυχικό, Βριλήσσια και Αγ. Παρασκευή.