ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ & 1ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.) διοργάνωσε σε συνεργασία με το Δήμο Γαλατσίου εκδήλωση για τη Συνεργασία των Δημοτικών Βιβλιοθηκών των Δήμων-μελών του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Γαλατσίου «Καμίνι» και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Κυρ. Τσίρος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου. Παρευρέθησαν επίσης οι υπεύθυνοι πολλών Δημοτικών βιβλιοθηκών τόσο από Δήμους μέλη όσο και μη μέλη του Συνδέσμου, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν και δεκάδες απλοί πολίτες.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο κ. Καμάρας, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου. Βασικοί ομιλητές ήταν ο κ. Πρωτονοτάριος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου, η κυρία Γερασιμίδου, εκπρόσωπος της Ομάδας Διαχείρισης του Προγράμματος Future Library, και ο κ. Ρήγος, Σύμβουλος Πληροφορικής και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΟΤΑ, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων μελών στον πολιτιστικό τομέα, το Πρόγραμμα Future Library και τις δυνατότητες χρηματοδότησης των δημοτικών βιβλιοθηκών, αντίστοιχα.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των έξι νικητών του 1ου Διαγωνισμού Ζωγραφικής των Δήμων-μελών του Συνδέσμου, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση που φιλοξενεί το σύνολο των έργων που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό.