Συνεχίζεται το πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών γύρω απο τα θέματα της οδικής ασφάλειας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές, με στόχο να αποκτήσουν κυκλοφοριακή συνείδηση και να γίνουν ικανοί να διαχειριστούν την ασφαλή μετακίνησή τους. Βιωματική εκπαίδευση με χρήση προσομοιωτών, φιλικό αλκοτέστ σε νέους και καθαρισμό πινακίδων οδικής σήμανσης στους δρόμους της πόλης. Δωρεάν επισκέψεις των Δημοτικών σχολείων, των Δήμων μελών του Συνδέσμου, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Το πρόγραμμα έχει ήδη υλοποιηθεί στους Δήμους Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Κηφισιάς και με το σύνθημα «ΔΕΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩ(Ν)Η» έχει προγραμματισθεί να υλοποιηθεί και στους υπόλοιπους Δήμους μέχρι το τέλος του 2014.

Η οδική ασφάλεια έχει καταστεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα δημόσιας υγείας, με την χώρα μας να καταγράφει πρωτιές σε θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα.

Το πρόγραμμα είναι μία πρωτοβουλία του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη με στόχο να δώσει ένα μήνυμα σε όλους μας: «Η περιφρόνηση του κινδύνου, η άγνοια και η αμέλεια γίνονται πολλές φορές η αιτία να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Δίνοντας λοιπόν αξία στην ανθρώπινη ζωή πρέπει όλοι να συμμετέχουμε σε τέτοια προγράμματα για ένα καλύτερο αύριο χωρίς ατυχήματα».

Tο πρόγραμμα για το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού για το μήνα Νοέμβριο