Τον «Αρχοντοχωριάτη» του Μολιέρου, ανεβάζει στην Αγία Παρασκευή ο Σ.Β.Α.Π. σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής στο πλαίσιο των Διαδημοτικών Πολιτιστικών Συναντήσεων «Έν Άστει»

Ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.) σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Παρασκευής παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου, που είναι μια παραγωγή του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ».

Πρόκειται για ένα έργο διαχρονικό και πάντα επίκαιρο το οποίο παρουσιάζουν οι μικροί και μεγάλοι ηθοποιοί της Θεατρικής Ομάδας του Συλλόγου σε σκηνοθεσία της  Ιωάννας Μπακαλάκου και μετάφραση Ιωάννη Πολέμη.

Η παράσταση έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στους Δήμους Χαλανδρίου, Πεντέλης και Βριλησσίων όπου παρουσιάστηκε και  έτυχε της μεγάλης αποδοχής του κοινού.

«Ο Αρχοντοχωριάτης» ανεβαίνει την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στις 20.00,  στο 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής, Νεαπόλεως 7, Αγ. Παρασκευή.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Η συνεργασία του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων με τον Σύλλογο «ΑΡΓΩ», για την παρουσίαση δωρεάν θεατρικών παραστάσεων, ξεκίνησε με τη νέα χρονιά και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος των Διαδημοτικών Πολιτιστικών Συναντήσεων «Έν Άστει» που διοργανώνει ο Σύνδεσμος με τους Δήμους-Μέλη του.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη και η προβολή των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των δήμων-μελών και φορέων τους, με κοινωνικό προσανατολισμό και ελεύθερη πρόσβαση στους Δημότες.

Λίγα λόγια για το έργο :

Ο κύριος Ζουρντέν είναι ένας έμπορος που κατάφερε να κάνει μια μικρή περιουσία. Αφού κατέκτησε την ευμάρεια, αποφασίζει να κατακτήσει και την είσοδο του στην ανώτερη τάξη , η οποία τον 17ο αιώνα αποτελείται από τιτλούχους ευγενείς. Στην προσπάθεια του αυτή επιστρατεύει δασκάλους κάθε είδους καθώς κι έναν ευγενή που του ορκίζεται ειλικρινή φιλία και του υπόσχεται , έναντι αδρούς  οικονομικής ενίσχυσης , να τον βοηθήσει να αναρριχηθεί στην κλίμακα της αριστοκρατίας. Η μεγαλομανία του τον φέρνει σε σύγκρουση με τους δικούς του ανθρώπους και τον οδηγεί στον πλήρη εξευτελισμό. Τη λύση θα δώσει μια ξεκαρδιστική φάρσα κι ο πάντα καταλυτικός έρωτας.