ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

Ο Σύνδεσμος, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος των δραστηριοτήτων του και σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του, υλοποιεί από το Μάρτιο του 2013 το πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής το οποίο περιλαμβάνει:

1. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΚΑΝΤΟ ΣΩΣΤΑ» με Ομιλίες στα Γυμνάσια και Λύκεια. Εξειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ενημερώνει και συζητά με τους μαθητές τα κύρια αίτια και τα αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων.

2. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» για τα Δημοτικά. Εξειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με βιωματικό-διαδραστικό τρόπο βοηθάει τους μαθητές να κατανοήσουν τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.

3. Βιωματική εκπαίδευση με χρήση προσομοιωτή ανατροπής οχήματος και πρόσκρουσης. Οι δημότες και οι μαθητές των σχολείων, γνωρίζουν μέσα από έντονες βιωματικές διαδικασίες τους κινδύνους του δρόμου και της κακής οδικής συμπεριφοράς.

4. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Τα Δημοτικά σχολεία πραγματοποιούν δωρεάν επισκέψεις σε Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο παρέχεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δίνεται στους μαθητές μια ζωντανή απεικόνιση περιβάλλοντος οδικής κυκλοφορίας.