ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

12 ΔΗΜΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ

Ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σύνδεσμος 21 ΟΤΑ-ΣΒΑΠ) στοπλαίσιο της προώθησης των δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και έχοντας σαν κύριο στόχο του την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων και σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του διοργανώνουν την: ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2013 και συνεχίζει έως σήμερα με πολύ μεγάλη επιτυχία λόγω της μεγάλης συμμετοχής των σχολείων όλων των Δήμων μελών του Συνδέσμου. Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς και την ΦΛΥΑ και περιλαμβάνει τις εξής
α. Πρωινές ομιλίες στα σχολεία (Λυκείου- Γυμνασίου) των Δήμων μελών (Video προβολή ,συζήτηση) με τίτλο «Κάντο Σωστά».
β. Βιωματική εκπαίδευση με χρήση προσομοιωτών.
γ. Το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» στο χώρο των δημοτικών σχολείων του
δ. Δωρεάν επισκέψεις των Δημοτικών σχολείων στο «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» στο Πάτημα Χαλανδρίου .

To πρόγραμμα έχει ήδη πραγματοποιηθεί στους Δήμους: Κηφισιά, Αγ. Παρασκευή, Ψυχικό, Μεταμόρφωση, Μαρούσι και Χαλάνδρι. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη στους Δήμους Πεύκης-Λυκόβρυση, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου.

Σύντομη περιγραφή προγράμματος στα Δημοτικά Σχολεία.

Σύντομη περιγραφή προγράμματος “Κάντο σωστά”.

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Χαλανδρίου

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Δήμο Κηφισιάς

Συνεχίζεται με μεγαλύτερη επιτυχία το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του. Σε όλους τους Δήμους το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς το οποίο συνεργάζεται με τον Σύνδεσμο για την υλοποίηση του προγράμματος εκπαιδεύει σε κεντρικές πλατείες μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων με μοναδικό Βιωματικό τρόπο. Το Πρόγραμμα ξεκίνησε για το 2015 από τους Δήμους Kηφισιάς ,Αγ Παρασκευής, Μεταμόρφωσης και Ψυχικό.

Την Πέμπτη 23 Απριλίου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Νέας Ερυθραίας πραγματοποιήθηκε η Βιωματική Εκπαίδευση με τους προσομοιωτές ανατροπής, σύγκρουσης και τα ειδικά γυαλιά προσομοίωσης μέθης τα οποία οι μαθητές των Λυκείων του Δήμου είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν και να ενημερωθούν γύρω από θέματα οδικής ασφάλειας.

Επίσης στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου πραγματοποιήθηκε από 05-08 Μαίου το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» πάλι από τους εκπαιδευτές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας και μέσα στον χώρο των σχολείων . Έτσι οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία με βιωματικό τρόπο να μάθουν πάρα πολλά πράγματα γύρω από θέματα οδικής ασφάλειας με διασκεδαστικό τρόπο μέσα από το παιχνίδι.

Οι μαθητές, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι που παρακολούθησαν το πρόγραμμα σχολίασαν ότι έζησαν μία μοναδική εμπειρία, καθώς επίσης και το ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος μάθησης από τον Βιωματικό.

Στο Πάρκο μας τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος κος Θωμάκος Γεώργιος , η κα Καραλή Αικ. Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής καθώς επίσης και η κα Αστερίου Πολυξένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς και μέλος του Συνδέσμου.

Οι ομιλίες από τον υπεύθυνο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας στα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα πραγματοποιηθούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που διοργανώνει ο Σύνδεσμος ολοκληρώθηκε και στο Δήμο Ηρακλείου.

Την εβδομάδα από 24-28 Νοεμβρίου 2014 υλοποιήθηκε το Πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» στα Δημοτικά σχολεία ,με του μικρούς μαθητές να εκπαιδεύονται από τους ειδικούς του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» μέσα από το παιχνίδι κατανοώντας τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.

Την εβδομάδα από 1-4 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες και προβολή σχετικών video με θέμα «Κάντο Σωστά» από τον υπεύθυνο του ΙΟΑΣ στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου.

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η Βιωματική Εκπαίδευση με τους Προσομοιωτές στην Πλατεία που βρίσκεται απέναντι από το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και την οποία παρακολούθησε ο Δήμαρχος κος Μπάμπαλος.

Στην Εκπαίδευση συμμετείχαν Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (21 ΟΤΑ) σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του, και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», συνεχίστηκε για δεύτερη χρονιά και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2014.

Την φετινή χρονιά καταφέραμε συνολικά να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν άνω των 2.000 παιδιών στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια των Δήμων μελών.

Η προσπάθεια αυτή ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων γύρω από τα θέματα της οδικής ασφάλειας θα συνεχιστεί και το 2015. Στόχος μας η εκπαίδευση και η συμβολή στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της στάσης ζωής των αυριανών οδηγών με βιωματικό-διαδραστικό τρόπο ώστε να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Τα σχολεία τoυ Δήμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου (21 ΟΤΑ) και πήραν μέρος στην Βιωματική Εκπαίδευση με τους προσομοιωτές που έγινε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στην πλατεία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος απέναντι από το Δημαρχείο. Μαθητές και Καθηγητές έμειναν κατενθουσιασμένοι καθώς με την Βιωματική εκπαίδευση οι μαθητές κατάλαβαν το πόσο σημαντική είναι η ζώνη όταν οδηγούμε.

Οι Καθηγητές των σχολείων καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου, Δημήτρης Κατραμάδος, τελειώνοντας την Εκπαίδευση θέλησαν να αποσπάσουν από τους υπεύθυνους του Συνδέσμου των Δήμων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη(21ΟΤΑ) την υπόσχεση ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και την νέα χρονιά ώστε να εκπαιδευτούν όσο περισσότεροι μαθητές γίνεται.

Το πρόγραμμα «ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» πραγματοποιήθηκε στα Δημοτικά Σχολεία των Δήμου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία με βιωματικό-διαδραστικό τρόπο να καταλάβουν τους σωστούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στα Γυμνάσια και τα Λύκεια είχε τίτλο «ΚΑΝΤΟ ΣΩΣΤΑ». Σκοπός του είναι να εκπαιδεύσει και προσπαθήσει να συμβάλλει στη διαμόρφωση μίας σωστής στάσης ζωής στους αυριανούς οδηγούς.

Επίσης, οι δωρεάν επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Πάτημα Χαλανδρίου, συνεχίζονται έως τον Ιούνιο του 2015.

 

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Δήμο Βριλησσίων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που διοργανώνει ο Σύνδεσμος των Δήμων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του, ολοκληρώθηκε και στον Δήμο Βριλησσίων την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου με την Βιωματική Εκπαίδευση με τους προσομοιωτές, ανατροπής και πρόσκρουσης αυτοκινήτου, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Στην Βιωματική Εκπαίδευση που έλαβε χώρα στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (ΤΥΠΕΤ) συμμετείχαν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου. Σκοπός της δράσης είναι να αποκτήσει το παιδί-έφηβος κυκλοφοριακή συνείδηση και την ικανότητα να διαχειριστεί την ασφαλή μετακίνηση του.

Καθηγητές και μαθητές έμειναν εντυπωσιασμένοι και συγχάρηκαν τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ Γεώργιο Κουράση, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκπαίδευση, για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Συνδέσμου.