ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Ο ΗΛΙΟΣ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, στο πλαίσιο του προγράμματος Διαδημοτικής Πολιτιστικής Συνεργασίας «΄Εν ΄Αστει» προκηρύσσει:
Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα: «Ο ΄Ηλιος πηγή ΖΩΗΣ αλλά και ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»
για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων των Δήμων μελών του: Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου Αττικής, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρκόπουλου, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παιανίας, Παλλήνης, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης – Ψυχικού, Χαλανδρίου.

Εισαγωγή
Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να είναι κάποιος ενεργειακά και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος από πολύ μικρός, γι’ αυτό λοιπόν θεωρούμε πως οι μαθητές είναι μια από τις σημαντικότερες ομάδες – στόχους.

Θέμα του διαγωνισμού
Το θέμα του διαγωνισμού ζωγραφικής είναι η παρουσίαση και η ανάδειξη της ηλιακής ενέργειας. Το θέμα μπορεί να απεικονιστεί με πολλούς τρόπους. Τα παιδιά στη ζωγραφιά τους μπορούν να ζωγραφίσουν τον ήλιο αλλά και να απεικονίσουν την ενέργεια που στέλνει καθημερινά στον πλανήτη μας.
Οι μαθητές είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν μολύβια, κηρομπογιές, νερομπογιές και μαρκαδόρους για να δημιουργήσουν τη ζωγραφιά τους.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται μόνο σε μαθητές δημοτικού
΄Εναρξη διαγωνισμού: 21 Μαρτίου 2023
Λήξη διαγωνισμού: 31 Μαίου 2023 (Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων)

Αξιολόγηση
Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει με βάση τα παρακάτω κριτήρια:
– Ποιότητα του έργου από καλλιτεχνική σκοπιά – Αντίληψη
– Σχέση με το θέμα
– Σε τι βαθμό το έργο ευαισθητοποιεί τον παρατηρητή
– Σε τι βαθμό το έργο προκαλεί την σκέψη του παρατηρητή
Η επιλογή των νικητών θα γίνει από την κριτική επιτροπή που θα επιλεγεί από τον διοργανωτή του διαγωνισμού.

Έπαθλα
Θα δοθούν βραβεία και δώρα στους τρεις (3) πρώτους νικητές του διαγωνισμού.

Πως μπορείτε να λάβετε μέρος:
Παρακαλώ τραβήξτε μια φωτογραφία της ζωγραφιάς σας και στη συνέχεια στείλτε στο διαδικτυακό τόπο https://sva.gr/ ή στο e-mail του Συνδέσμου: 21ota@cosmotemail.gr
Στο διαδικτυακό τόπο https://sva.gr/ θα πρέπει να συμπληρώσετε μια φόρμα με τα προσωπικά στοιχεία σας, ώστε να μπορέσουμε να σας ειδοποιήσουμε σε περίπτωση που είστε ένας από τους νικητές τους διαγωνισμού. Μην ξεχάσετε ότι πρέπει να δώσετε ένα τίτλο στο έργο σας όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό.

Βρείτε παρακάτω μια ενδεικτική φόρμα αίτησης:


  Στοιχεία υποψηφίου:


  Στοιχεία κηδεμόνα:

  Με την υποβολή της αίτησής μου βεβαιώνω ότι οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές. Είμαι κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου που υποβάλλω, και βεβαιώνω ότι δεν παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων.

  Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε το έργο σας ταχυδρομικώς στο:

  Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων
  Ταϋγέτου 11, Ψυχικό, Αθήνα, Τ.Κ. 15452
  Υπόψη: Τατιάνας Τσερεγκώφ για το διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «΄Ηλιος πηγή Ζωής ΑΛΛΑ και ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»

  Όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό:
  Η ημερομηνία της παραλαβής θεωρείται η ημερομηνία που υποβάλλατε την αίτησή σας και το έργο σας. Οποιαδήποτε προσφυγή στα δικαστήρια αποκλείεται.
  Με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό ζωγραφικής οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού και τις αποφάσεις του διοργανωτή, οι οποίες είναι τελικές και δεσμευτικές. Για να έχετε δικαίωμα υποψηφιότητας για ένα από τα βραβεία, θα πρέπει να καλύψετε τις παραπάνω προϋποθέσεις. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αποκλείσουν συμμετέχοντες που έχουν παραβιάσει οποιουσδήποτε όρους του διαγωνισμού.
  Με την εγγραφή και τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες συμφωνούν να εκθέσουν τα έργα τους καθώς επίσης συμφωνούν και στην πιθανή δημοσίευση των έργων τους (δηλ. στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δημοσιεύσεις κλπ.). Μετά την υποβολή των έργων για τον διαγωνισμό οι διοργανωτές έχουν το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα, να αναπαραγάγουν, να δημοσιεύσουν και να εκθέσουν σε παγκόσμιο επίπεδο και σε οποιοδήποτε μέσο, χωρίς την περαιτέρω ανακοίνωση, την άδεια ή αποζημίωση του δημιουργού ή τρίτων. Ο διοργανωτής έχει το δικαίωμα αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρει το δημιουργό της φωτογραφίας. Οι συμμετέχοντες διατηρούν την ιδιοκτησία των έργων τους, δηλαδή έχουν τα πνευματικά δικαιώματα των ζωγραφιών τους.

  Διοργάνωση του διαγωνισμού
  Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:
  Τατιάνα Τσερεγκώφ
  Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων
  Ταϋγέτου 11
  15452, Ψυχικό / Αττική
  Τηλ. 210 6711228, 210 6719138,
  e-mail: grammateia@sva.gr


  Όλα τα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα λάβουν επαίνους, ενώ θα διακριθούν οι δράσεις, που θα πληρούν συνολικά τα κριτήρια ως προς την αποτελεσματικότητα, την οργάνωση, τη διάρκεια, την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα υλοποίησης τους.

  Η τελετή απονομής των επαίνων και των βραβείων, θα γίνει στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, σε έναν από τους Δήμους-μέλη* του Συνδέσμου. Για τον τόπο και το χρόνο της εκδήλωσης θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα.

  Πιστεύοντας ότι συνεχίζετε να στηρίζετε αυτή την προσπάθειά μας, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως αποστείλετε τη συμμετοχή σας με τα απαραίτητα έγγραφα όπως αναφέρονται παραπάνω, έως την Παρασκευή 31 Μαίου 2023.

  Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

   

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ                                 Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

       ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ                                                    ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ