Ο ΣΒΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Την σημασία χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο άθλησης, υγείας, ευεξίας αλλά και οικολογικής μετακίνησης, τόνισε στο φόρουμ διαλόγου για τη βιώσιμη κινητικότητα CIVINET, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και νέων τεχνολογιών του δήμου Χαλανδρίου και πρόεδρος του συνδέσμου βιώσιμης ανάπτυξης πόλεων (ΣΒΑΠ), Αλέξης Μαυραγάνης.

Στο φόντο της 3ης Ιουνίου – παγκόσμιας ημέρας ποδηλάτου, υπογράμμισε την ανάγκη ολοκλήρωσης των εσωτερικών δικτύων ποδηλατόδρομων των δήμων της βόρειας Αθήνας, με βάση τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, καθώς και την επίσης αναγκαία μεταξύ τους διασύνδεση. Ανέφερε ακόμα τη σημασία υλοποίησης της κατασκευήσ του βόρειου ποδηλατικού άξονα (ποδηλατόδρομο) της Αθήνας του τμήματος Κηφισιά-γκάζι, ώστε να συνδεθεί με τον υπάρχοντα νότιο ποδηλατόδρομο Φάληρο-Γκάζι, που έχει ήδη αναπτυχθεί παράλληλα με τη γραμμή του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ).

Το ποδήλατο είναι ένα σημαντικό μέσο που προσφέρει τα μέγιστα στον αθλητισμό και στη βιώσιμη μετακίνηση μικρών και μεγάλων, που μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.